Задържан е мъжът, поругал вечния дом на българския патриарх и Софийски

...
Задържан е мъжът, поругал вечния дом на българския патриарх и Софийски
Коментари Харесай

Оскверненият гроб на патриарх Неофит: 15-20 души ежедневно поругават храма

Задържан е мъжът, поругал безконечния дом  на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм „ Св. Неделя “. Оказва се обаче, че това не е първото посягане.

„ Нека да кажем първо, че паметникът към този момент е възобновен изцяло в първичния си тип. Вандалът, който стори това безсрамие, не го прави за първи път. Има съвсем ежедневна вербална експанзия против духовниците и чиновниците на храма. Тези нападки идват от него и хора като него, които живеят по улиците и не се преценяват с общите порядки “, споделя отец Николай, предстоятел на храм „ Св. Неделя “.

Според него тези хора изливат гнева си върху храма. Имало е опити за опозоряване на гроба на екзарх Йосиф и на Софийския митрополит Партений. „ Това не са единични случаи. Става дума за към 15-20 души, които го вършат “, разясни отец Николай.

 Първи фрагменти от оскверняването на гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО) България 3 мин. Първи фрагменти от оскверняването на гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)  Първи фрагменти от оскверняването на гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО) България 3 мин. Първи фрагменти от оскверняването на гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

„ В момента, в който се появиха фрагментите от камерите, разпознах индивида – не му зная името, само че незабавно се сетих кой е той “, изясни още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР